Translate

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

The Story of Oxi Day


Ένα πολύ όμορφο βίντεο που έφτιαξαν οι Έλληνες της Αμερικής για την ημέρα αυτή, επέτειο αρχής υπεράνθρωπων προσπαθειών, άθλων ανθρώπων απλών, που έζησαν στιγμές φρίκης και δεν έκαναν πίσω, που όταν αναγκάστηκαν να γυρίσουν από τα βουνά της Αλβανίας, ως τότε νικηφόροι - και πιθανότατα θα ήσαν και στη συνέχεια -, οι Γερμανοί που περίμεναν σε κάποια περιοχή στα σύνορα παρουσίασαν όπλα όσο αυτοί περνούσαν, με κουρέλια από τις κακουχίες, αλλά με λαμπερά μάτια.

https://www.youtube.com/watch?v=KztWUNKCkio#t=131



Μακάρι να μην υπήρχε ποτέ τέτοια ανάγκη... Τιμή σε όσους έφευγαν για την Αλβανία γελώντας και τραγουδώντας, τιμή στην τρέλα των Ελλήνων που τους έδινε δύναμη όταν οι αντοχές τους κινδύνευαν, όταν όλα φαίνονταν αντίξοα.




Μακάρι να τους έμοιαζαν και όλοι αυτοί οι μαλθακοί γυμνοσάλιαγκες που κυκλοφορούν σήμερα ανάμεσά μας. Η ζωή θα διατηρούσε έτσι αυτονόητα το μεγαλείο που προσπαθούν να της αφαιρέσουν - και που ευτυχώς δεν τα καταφέρνουν τελικά.





Τιμή στο μεγαλείο της ανθρώπινης αποκοτιάς, στις στιγμές που ο άνθρωπος αποδεικνύει ότι δημιουργήθηκε "κατ'εικόνα" και "καθ' ομοίωσιν".













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου